Det är en stor dag


1 år och 6 månader skulle det ta för mig att säga upp abonnemanget som gjort att jag betalat 300 kr extra i månaden för något jag aldrig använt. Det tog 2 minuter. Bra Sofie.



"Har du inga finare skor?"


Dejten på Waynes med Hanna var sig lik. Jag var sen från jobbet. Hanna fick vänta. Vi satt kvar till sist. Jag fick skjuts av finbilen hem och mötet blev någon timme längre än planerat.





Måndag


Ett fika i världsklass igår med ett nytt favvo-te och två favvo-tjejer. Fortsätter i samma anda och entrar ett superfika ikväll också. Underbart. Jag måste sluta fika så mycket men det är så mysigt.



Trevlig kväll på er alla.



Fredag


Igår roade vi oss på HairStyles vip-kväll. Handlade fyra hårprodukter för 650 kr och vann första pris på min lott som hade nummer 13. Det var inte vilket pris som helst utan "konen" som jag velat ha så länge. Sjukt nöjd.

Körde all in på håret i morse vilket resulterade i 10 produkter

Shampo
Hårinpackning 1
Hårinpackning 2
Värmeskydd
Free Shape, spray som gör att håret torkar fortare.
Silkesdroppar
Leave-in conditioner
DustIt
Volymhårspray
Fixeringshårspray

Trots denna insats var jag endast 5 minuter efter det vanliga morgonschemat.






Resumé


Två-dagars på Waynes med bra tjejer. Vinterns första saffransbulle.



Bjöd Stenis på brunch och urartade vid handlandet. Vi fick paltkoma båda två.



Tog ut håret onsdag natt. Blev chockad som vanligt.



Besökte Emma som fixade färgen och gjorde "kudden". Love.



Inget mer intressant har hänt i mitt liv. Peace out.





Hatar när det händer


Gjorde klassikern att gå ner till stan för att köpa en ny bok när den tidigare boken av Herr Rimér tog 3 dagar att läsa ut men glömde ta med betalkortet. 20 minuter innan stängning. Ba kasta boken i golvet och slå huvudet i väggen. Tur jag sprang på Strömmen som räddade min kväll, och anseende på Åhlens.



Slängde ihop en toscakaka så här på kvällskvisten. Så går det när man tar monsterpowernaps på 3 timmar som ger en otrevligt mycket energi.


Söndag


Helgen har varit riktigt bra. Hänget hos Erik i fredags som skulle sluta med en utgång blev aningens segt efter att vi slängt i oss en pizza och samtliga hamnat i paltkoma. Krogvisiten landade ungefär på 40 minuter varefter skräpmatsintaget fortsatte framför Så mycket bättre där alla halvslumrade och sedan gick hem. Mysfaktorn var i alla fall hög.

Ett besök på Bishop arms där vi diskuterade kommande utlandsresor (!) och en Twilightfilm senare satte spiken i kistan. Det blev en bra helg. 







Lördag


Efter att ha sprungit runt på stan i timmar såg kvällen aningens hotad ut på klädfronten. Tre inköp senare och kvällen var räddad. Att den lite för dyra koftan var nedsatt till hälften gjorde det inte sämre.

Nu ska jag ta mig till duschen innan jag somnar.






Onsdagsfikat


flyttades till torsdag istället och lika bra blev väl det. För att göra det så Juni-vänligt som möjligt så var vi hemma och gjorde ett litet knytis, som blev stort.





Less


När tröjan ser ut så här efter en användning.




Den där Keppler


Hypnotisören och Paganinikontraktet får båda två äran att ingå i Dom lite bättre böckerna -gruppen, rättare sagt outstanding. Efter att ha legat vaken till tre på natten för att läsa ut underverket med ångest och förtvivlan hamnade den här i mina händer på lunchrasten som nästa byte. Lättsam. Tredje boken får vänta tills mitt mentala tillstånd har återgått till normal state igen. Om någonsin.





Make Up Store Citrus


En hel sommar och en halv höst senare sprang jag på det orangea läppstiftet som var så där orange som det skulle vara.  







Dom kan tapas


Julmyset hamnade i november när en av kollegorna åker till Asien och stannar alldeles för länge. Plockmat, vin och bra kollegor.  




Vem fan kommer inte hem till jul


Imorgon kommer dessa. Gillart. Bra att man jobbar 9/10 dagar de är här. Planering liksom.





Ett riktigt bra recept


Kom över detta recept av en ren slump och det var över förväntan. Har provat många pajer men den här var riktigt bra och väldigt enkel.  

Laxpaj

Fyllning

4 ägg
2,5 dl mjölk eller grädde
250 gram rökt lax
100 gram färskost typ philadelphiaost
hackad dill
riven ost
en halv rödlök


Pajdeg
125 g smör el margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Krydda försiktigt med dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor. När pajen är nästan klar tar du ut den, lägger på rödlöken och gräddar den färdigt så löken får lite färg. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.




Jag körde i hela philadelphiaostpaketet (200g), snålade inte med dillen och tog även lite extra lax. Plus en större pajform. 

4,7 av 5 toast.


Vid tillfällig svår förstoppning


Jag pratar så klart om ricinoljan som nu ökat sin försäljning markant sista tiden. Ändamålet är inte inför en rektoskopi eller något annat kirurgiskt ingrepp i regionen utan för att öka hårtillväxten. På huvudet. 

Efter att ha läst det här, även det här och det här så kände jag att det kanske skulle vara värt att testa. Så här sitter jag med det lilla tarmstimulerande medlet i min hand och är redo för behandling. Återkommer. 




 

Det som inte händer


"Och här har vi ST-läkaren Erik som tänkte medverka idag under ingreppet"

ST-läkaren som förövrigt inte fyllt 30 ännu medverkade inte bara utan utförde själva ingreppet. Typ hej-jag-är-rädd-om-min-kropp-gör-det-snyggt-tack. Bedövningen tog lika dåligt som vanligt trots att mitt svar på frågan om hur jag brukar reagera var just detta. Jag kan så här 10 timmar senare i alla fall lova att det inte finns ett enda spårämne lidokain kvar i min kropp och att det nu gör förvånadsvärt ont.

Så vad jag egentligen ville säga var.. ja, jag vet faktiskt inte. Men så roligt var det inte att stå framför herr Erik i den mindre nya bhn, livrädd, frusen och sjukt exponerad i dom där osmickrande lysrören. 

Hädanefter håller jag mig borta från vårdcentraler. 



Det händer så lätt










Hittar godispåsen. Kommer på att man som vanligt borde äta lunch istället. Struntar i det. Går på niten och äter den sista godisen som är uråldrig och skitvidrig. Typiskt.



Söndag


Lång sovmorgon, promenad med Fager, ej hemlagad mat och en bio. Om jag bortser från den vaga känslan av illamående så önskar jag att alla söndagar ska vara som denna.

Tintin får trots ett par förstora 3D-glasögen 3 av 5 toast.
 
 





Alvedon+Resorb=?


Sååå här sitter jag. Sliten efter en riktigt trevlig helg. Började med ett 5 timmarspass i fredags och påbörjade därefter en 3 dagars ledighet vilket inte gjorde mig någonting. Inte heller att chefen bjöd på bakelser på grund av hårt jobb.

Lägger till lite idolmys men fina vänner och en fest med dom nya och konstaterar att helgen får många toast.




Taxifull eller utslängd


Waynes + Stenis = Bra



Skippade kakan idag och körde på ett grönt te. Endast. Sofie vs Waynes, 1-0.


Onsdagsfikat


Fick mysa lite med den här sötkorven igår. Fin!




Onsdag


Fick ett spontanbesök av en kär vän igår. Hon började med att byta min köksfläktslampa som varit trasig så länge jag kan minnas. Vi diskuterade sedan frågor som aktiv sparande och huruvida man ska vara med i facket eller inte. Ni förstår nog vem hon var.




RSS 2.0